Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Pikáns húsgombóc leves



Nagyon fincsi leves,a legvégén még megbolondíthatjuk egy kis citromlével is.


Hozzávalók:

Leveshez:
1cs. újhagyma vagy póré
5db sárgarépa
20dkg gomba
20dkg zöldborsó
2db fokhagyma
2dl tejszín
2ek liszt
tárkony
só,bors
1ek.cukor
1ek vegamix vagy 2db húsleveskocka

Gombóchoz:
1 kis fej vöröshagyma
3db fokhagyma
30dkg darálthús
2db tojás
4ek búzadara
só,bors
petrezselyem
tárkony

A gombóchoz valókat jól összekeverjük és a hűtőbe tesszük pihenni. A répát, az újhagymát,és a gombát összevágjuk,majd feltesszük főni és beletesszük a borsót és a zúzott fokhagymát is. Sózzuk,borsozzuk és cukrot,vegamixet teszünk bele. Felforraljuk majd a darált húsos keverékből diónyi gombócokat készítünk és a levesbe tesszük. kb 15 percig főzzük,majd a tejszínt elkeverjük a liszttel és a levesbe öntjük. Belekeverjük a tárkonyt is. Forralunk rajta egyet és már készen is van.




2 megjegyzés: